Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu

Dátum: 14.01.2022
Autor: Obec Úľany nad Žitavou
Počet videní: 407
Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu

V priebehu roka 2022

Štatistický úrad SR v roku 2022 realizuje na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 692/2011 zo 6. júla 2011 o európskej štatistike cestovného ruchu Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu (CR). Cieľom zisťovania je zabezepečiť pravidelné informácie o účasti obyvateľov na cestovnom ruchu, ktoré zverejňujú v ročnej periodicite. 

Na Slovensku bolo do zisťovania pre 2022 vybraných 700 pbcí, medzi nimi aj naša obec. Do zisťovania CR je  v celej Slovenskej republike zaradených 8 200 domácností. 

V priebehu roka 2022 vybrané domácnosti v našej obci navštívi zamestnanec Štatisticého úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnuú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných štatistických údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a ochranu osobných údajov upravuje Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len "nariadenie). Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia. 

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na t. č. 037/7752263 - Ing. Veronika Kamenická, vedúca oddelenia. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.